Normal_sander_dekker_vvd

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs blijft bij zijn besluit om de correctievolgorde van de examens om te draaien. Onlangs bleek uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb) dat driekwart van de leerkrachten niet achter het plan staat. Ook hebben meer dan 6.000 docenten de petitie 'Omgekeerde examencorrectie; een slecht idee' getekend. Dat meldt de AOb.

Volgens de woordvoerder van Dekker blijft de staatssecretaris bij zijn besluit omdat een eigen docent niet altijd objectief nakijkt en met dit besluit wordt het probleem opgelost. Docenten zeggen het aanpassen van de correctievolgorde te zien als een daad van wantrouwen. Toch kiest Dekker ervoor om het plan de komende twee jaar landelijk een kans te geven.

Eind april kondigde staatssecretaris Dekker van Onderwijs aan dat hij de correctievolgorde vanaf volgend schooljaar om wil draaien. Dit moet onzorgvuldigheid tegen gaan. De AOb staat ook niet achter het plan van Dekker. “Los van de constatering dat Dekker het docentenkorps blijkbaar niet genoeg vertrouwt, heeft zijn plan arbeidsvoorwaardelijke consequenties. Er wordt geschoven met werklast. Dit soort dingen kun je niet beslissen zonder eerst te overleggen met de bonden”, zegt voorzitter Dresscher van de AOb. De woordvoerder van Dekker bevestigt dat het nakijken langer duurt door de nieuwe werkwijze, “maar dat nadeel weegt niet op tegen de voordelen.”

© Nationale Onderwijsgids