Logo_image

Tube Your Future is een videowedstrijd voor leerlingen om een eigen beeld te creëren van het beroepenveld van techniek en kennis te laten maken met (vrouwelijke) rolmodellen. Dit doen de leerlingen door het maken van een korte film. Steeds vaker kwam het verzoek om Tube Your Future, naast havo/vwo, ook aan te bieden voor vmbo. In 2015-2016 start er een pilot voor het vmbo. Hiervoor wordt gezocht naar enthousiaste docenten, die willen meedenken in een focusgroep hoe de huidige opzet geschikt te maken is voor vmbo (klas 2 en 3).

Voor de focusgroep wordt gezocht naar docenten die lesgeven op het vmbo en het interessant vinden om mee te denken over de invulling van deze vmbo-variant. De focusgroep vindt plaats op woensdag 3 juni van 10:00 uur tot 12:00 uur bij Science Centre NEMO in Amsterdam. Aansluitend volgt een lunch en hebt u de mogelijkheid het Tube Your Future gala voor havo/vwo mee te maken. Als u wordt uitgenodigd voor de focusgroep krijgt u uw vervoerskosten terugbetaald.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan deze focusgroep? Schrijf u dan vandaag direct in door een mail te sturen aan Lisanne Bronzwaer, tubeyourfuture@e-nemo.nl. Kunt u niet deelnemen aan de focusgroep, maar bent u wel geïnteresseerd om als school mee te doen aan de pilot? Meldt u dan aan als pilotschool door Lisanne een e-mail te sturen.

Tube Your Future is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Science Center NEMO met ondersteuning van Platform Bèta Techniek, Jet-Net en TechniekTalent.nu. Jaarlijks doen zo’n 75 scholen met 250 klassen mee. Bekijk alle filmpjes op het YouTube-kanaal.

© Nationale Onderwijsgids