Normal_passend_speciaal_onderwijs_leerling_leerkracht_docent_les

De SP wil inzicht krijgen in de dagelijkse praktijk van het speciaal onderwijs. Hiervoor zoekt de partij docenten uit het speciaal onderwijs voor een online onderzoek. De resultaten van het onderzoek legt de SP voor aan de regering en het parlement. Dit meldt Beter Onderwijs Nederland.

In het speciaal onderwijs is de laatste tijd veel veranderd door de komst van het passend onderwijs. Hierdoor moeten alle leerlingen een plekje krijgen op een school, dit kan zowel in het reguliere als het speciale onderwijs zijn. Wel is het de bedoeling is dat steeds meer leerlingen met beperking opgenomen worden in het reguliere onderwijs. De SP wil nu onderzoeken wat de komst van het passend onderwijs betekent voor het speciaal onderwijs. Ook wil de partij weten of het werk van docenten in het speciaal onderwijs hierdoor veranderd is.

De SP geeft aan dat ze uit de resultaten ook conclusies kunnen trekken hoe het anders en beter moet in speciale onderwijs. De vragenlijst invullen kan hier, het neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

© Nationale Onderwijsgids