Logo_cnv_onderwijs

Op 20 mei organiseert het CNV Onderwijs een bijeenkomst in Utrecht voor hbo-medewerkers en HRM-ers uit het hbo. CNV Onderwijs onderzoekt de praktijk van professionalisering voor docenten uit het hoger onderwijs. De vraag die hierbij centraal staat is: lukt het hbo-docenten om vorm te geven aan hun professionalisering? De organisatie wil voor het onderzoek graag de meningen horen van professionals uit het werkveld. Dit meldt CNV Onderwijs.

Een aantal vragen staan centraal in het onderzoek. Hoe denken docenten uit het hoger onderwijs over hun ontwikkeling? Welke behoeften hebben zij in diverse loopbaanfasen met betrekking tot scholing en professionalisering? Op welke manier sluit het huidige professionaliseringsbeleid aan bij hun loopbaancompetenties? Voor het onderzoek heeft CNV dertig diepte-interviews gehouden met hbo-docenten. De organisatie wil graag het gesprek aan over de uitkomsten van deze interviews. Het plan van CNV is om aan de slag te gaan met de resultaten, bijvoorbeeld door het mee te nemen in de besprekingen voor de nieuwe cao.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis voor zowel leden als niet-leden. Aanmelden kan via hogeronderwijs@cnv.nl onder vermelding van 'HO 20-5-2015'. Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op de website

© Nationale Onderwijsgids