Logo_niet_voor_nieuwsitems_content_po_raad

De functiemix wordt steeds meer gebruikt voor het toepassen van functiedifferentiatie, de invulling van nieuwe rollen in de school, het creëren van een uitdagende werkomgeving en het stimuleren van het talent van leraren, dit constateert de PO-Raad. De functiemix is de verdeling van leraren over de verschillende salarisschalen. De PO-Raad is in gesprek met de vakbonden en het ministerie van Onderwijs over ondersteuning van functiemix-gebruik. Dit meldt de PO-Raad. 

De PO-Raad stelt dat de functiemix een belangrijk onderdeel is van het personeelsbeleid van scholen. Sinds 2008 wordt de functiemix ingevoerd in het primair onderwijs. De PO-Raad constateert dat na een aarzelende start de functiemix nu steeds vaker in het personeelsbeleid opgenomen is. Er is een duidelijke vooruitgang in het gebruik van de functiemix en de professionele ontwikkeling van scholen. De functiemix, zo stelt de raad, wordt steeds meer gebruikt voor het toepassen van functiedifferentiatie, de invulling van nieuwe rollen in de school, het creëren van een uitdagende werkomgeving en het stimuleren van het talent van leraren. 
 
Ondanks de toenemende populariteit zijn nog niet alle in de cao afgesproken percentages voor de functiemix gehaald. De PO-Raad is echter een voorstander van de functiemix en gaat de komende tijd daarom meer aandacht besteden aan de inbedding van de mix in het personeelsbeleid. De PO-Raad is ook in gesprek met de vakbonden en het ministerie van OCW over ondersteuning van het gebruik van de functiemix. Schoobesturen zijn hierover geïnformeerd in een brief. Er is in de lumpsumbekostiging voor het primair onderwijs structureel geld opgenomen voor de verdere realisatie van de functiemix. 
 
© Nationale Onderwijsgids