Normal_onderwijs_docent_klas_school

Voor de Docentendenktank wordt er gezocht naar tien leerkrachten uit het primair-, voortgezet-, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs. Zij zullen fundamentele onderwijsvraagstukken aansnijden en hierover publiceren en adviseren. De Docentendenktank is een initiatief van een groep onafhankelijke leerkrachten. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

“Er is behoefte aan een plek op afstand van de dagelijkse hectiek, juist om de alledaagse realiteit te bevragen. Een omgeving waar docenten fundamentele vragen kunnen stellen en gelegenheid krijgen om de onderwijspraktijk te onderzoeken en beter te doordenken”, aldus de initiatiefnemers. Hiervoor is de Docentendenktank bedacht. Deelnemen aan deze denktank omvat vier bijeenkomsten verdeeld over het schooljaar. Ook wordt er een onderzoek uitgevoegd op basis van een zelfstandig geformuleerde vraag of expertise.

Aanmelden kan tot 1 mei 2015. In de derde week van mei wordt bericht welke leerkrachten deel zijn van de Docentendenktank in het schooljaar 2015/2016. Meer informatie is te vinden op de website

© Nationale Onderwijsgids