Logo_open_universiteit_nederland_2

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft per 1 april 2015 Willem Buijink benoemd tot hoogleraar Accounting bij de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. De aanstelling is voor een periode van drie jaar, waarvan de eerste helft van deze periode via een detachering vanuit de Universiteit van Tilburg. Dit meldt de Open Universiteit.

De nieuwe hoogleraar gaat bij de Open Universiteit een sturende en stimulerende rol spelen in de ontwikkeling van het Accounting onderwijs en onderzoek binnen de faculteit Management, Science & Technology. Ook zal hij een rol vervullen in het begeleiden van PhD's die thans verbonden zijn aan de Open Universiteit. Daarenboven gaat de hoogleraar een stimulerende rol spelen in de kwaliteitsontwikkeling van de eigen vakgroep en het gehele gebied van Managementwetenschappen in de faculteit. Speciale aandacht is hierbij voor HR-beleid en werving van nieuw wetenschappelijk personeel binnen het vakgebied Management.

De hoogleraar krijgt ook een stimulerende rol in de ontwikkeling van nieuwe vormen en benadering van universitair afstandsonderwijs. Dat dient te gebeuren in de context van de zeer snelle ontwikkeling van daarvoor relevante technologie. De hoogleraar gaat dat doen onder andere door bij te dragen aan het Business Intelligence and Smart Services (BISS) Instituut, onderdeel van de Smart Services Campus in Heerlen.

Willem Buijink is benoemd tot hoogleraar bij de faculteit Management, Science & Technology. De faculteit MST doet onderzoek en biedt, bachelor- en master, onderwijs op het gebied van management, milieu-natuurwetenschappen en informatica.

© Nationale Onderwijsgids