Logo_hogeschool_van_amsterdam_hva_logo

De Hogeschool van Amsterdam wil de bijzondere positie van haar lectoren zichtbaarder maken. Voortaan krijgen nieuwe lectoren bij hun aanvaardingsrede een draagteken uitgereikt. Dit teken mag worden gedragen bij bijzondere gebeurtenissen binnen en buiten de hogeschool. Dit meldt de HvA.

Het teken, in de vorm van een metalen ring aan een draaglint, verbeeldt op symbolische wijze hoe wetenschappers de omgeving in beweging brengt; als de kringen die ontstaan wanneer een steen in het water wordt gegooid. Daarbij is het onderzoek zelf als water dat zich verspreidt in de omgeving. Het draagteken werd ontworpen door beeldend kunstenaar Willem Noyens.

Op 22 april zal hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink de eerste zijn die het draagteken in ontvangst neemt. Hij spreekt dan zijn lectorale rede uit als lector Pedagogiek aan de hogeschool. Lectoren die eerder al benoemd zijn door het HvA ontvangen op 19 april het draagteken. Het teken mag gedragen worden tijdens de opening van het studiejaar, bij lectorale redes en academische ceremoniële gebeurtenissen binnen en buiten de hogeschool.

© Nationale Onderwijsgids