Normal_leraar_po_vo_schoolklas_school

Vanaf het nieuwe collegejaar gaat in Tilburg de nieuwe lerarenopleiding Pabo University van start. Uniek aan deze opleiding is dat het hbo-studie voor leerkracht onderwijs met een master aan de Tilburg University. Dit meldt Brabants Dagblad.

Pabo University is de eerste opleiding waar hbo-studenten, die leerkracht in het basisonderwijs willen worden, hun studie afronden met een universitaire master. De gecombineerde studie duurt alles bij elkaar vier jaar. Vanaf het begin volgen de aspirant-docenten zowel colleges aan de pabo als de universiteit. Daarnaast lopen ze stage op een basisschool. De Pabo University is alleen toegankelijk voor studenten met een vwo-diploma.

Het initiatief voor de opleiding komt van de Universiteit Tilbyurg en Fontys Hogeschool Kind en Educatie. In de regio zijn vijf pabo's verbonden aan de hogeschool. De nieuwe opleiding wordt in Tilburg gevestigd maar waar precies is nog niet bekend. De opleiding hoopt per 1 september met minstens 23, maximaal 30, studenten van start te kunnen gaan.

© Nationale Onderwijsgids