Normal_koninklijke_kentalis_logo
Koninklijke Kentalis is gestart met het digiTAALspreekuur. Ouders die vragen hebben over de taal- of spraakontwikkeling van hun kind kunnen terecht bij het gratis spreekuur. Ook jongeren, kinderen of professionals die met een vraag zitten, kunnen bij het digitale spreekuur terecht. Een medewerker beantwoordt de vraag binnen één week. Dit melden Kentalis en Gezondheidsplein. 
 
Het spreekuur is op 1 maart van start gegaan. Het digiTAALspreekuur is opgericht met het doel om zo snel mogelijk een taalontwikkelingsstoornis te signaleren. 7,6 procent van de bevolking kampt met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Mensen die een TOS hebben, hebben moeite met het verwerken van taal in de hersenen. Het zo snel mogelijk behandelen van de problemen is van belang om bijvoorbeeld leerachterstanden te voorkomen. 
 
Het digiTAALspreekuur is echter niet alleen bedoeld voor vragen rondom TOS. Iedereen die moeite heeft met taal en spraak kan met zijn of haar vragen terecht bij het nieuwe spreekuur. Volwassenen, kinderen en jongeren die bijvoorbeeld moeite hebben met communiceren doordat ze auditieve of motorische problemen hebben of mensen met autisme worden ook te woord gestaan. Hetzelfde geldt voor leraren, huisartsen, gemeenten, logopedisten, pedagogisch begeleiders en andere professionals die vragen hebben over taal- of spraakontwikkeling. Vragen kunnen gemaild worden naar digiTAALspreekuur@kentalis.nl
 
© Nationale Onderwijsgids