Normal_vrije_universiteit_amsterdam_2_vu_vermelden_fotografie_studio_vu__

Pieter van Beukering, docent Environmental Economics aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, heeft de eerste VU-prijs gewonnen voor het bedenken van een vernieuwend onderwijsconcept. De jury was onder de indruk van zijn project 'Dragons' Den', een concept dat volgens de jury ook goed in andere opleidingen en vakgebieden is in te zetten. Dit meldt de VU.

Voor studenten van de masteropleiding Environment and Resource Management organiseert Van Beukering al enkele jaren het project Dragons' Den. Studenten krijgen dan de opdracht om een idee te ontwikkelen voor duurzame energie in Afrika. Daarbij volgen ze gastcolleges en worden ze begeleid en beoordeeld door duurzame ondernemers uit het bedrijfsleven, de zogenoemde Dragons. Door de opdracht op deze wijze vorm te geven combineert Van Beukering kennis, vaardigheden en attitude op een stimulerende manier die studenten ertoe aanzet een goed product te bedenken, aldus de jury.

De jury, onder leiding van hoogleraar Leren en Instructie Jeroen van Merriënboer in Maastricht, vond het vooral ook een pluspunt dat het concept van Van Beukering goed te vertalen is naar andere opleidingen. Om zijn project verder te kunnen ontwikkelen ontving de milieueconoom een cheque van 50.000 euro.

© Nationale Onderwijsgids