Normal_leseman

Prof. dr. Paul Leseman, hoogleraar orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht, ontving gisteren de Prof. Dr. J.M.G. Leune Penning voor zijn bijdrage aan onderzoek naar de vroegkinderlijke ontwikkeling. Aan deze onderwijsinnovatieprijs is een bedrag van 5000 euro verbonden, dat kan worden ingezet voor onderwijsonderzoek. 

“Het is verheugend dat de vroegkinderlijke ontwikkeling volop in de belangstelling staat van wetenschappelijk onderzoekers op medisch, psychologisch, pedagogisch en onderwijskundig terrein”, zo staat er in het juryrapport. “Over die ontwikkeling komt steeds meer kennis beschikbaar. Maar er blijven nog vele vragen onbeantwoord. Aan het wetenschappelijk onderzoek op dit terrein worden belangrijke bijdragen geleverd door Leseman”. De professor zal het geldbedrag van 5000 euro inzetten voor onderzoek naar het stimuleringsprogramma Sil op School dat recentelijk door de CED-Groep werd ontwikkeld.

De Prof. Dr. J.M.G. Leune Penning wordt door onderwijsadviesbureau de CED-Groep met enige regelmaat toegekend aan een persoon of organisatie met grote verdiensten op het gebied van de onderwijsinnovatie. Hierbij ligt de nadruk op de scharnierfunctie tussen onderwijswetenschap, onderwijsbeleid en onderwijspraktijk. De Prof. Dr. J.M.G. Leune Penning is een eerbetoon aan Han Leune. Hij nam in 2007 afscheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van de CED-Groep.

Sinds 2003 is Leseman hoogleraar orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Momenteel geeft hij in Utrecht leiding aan het universiteitsbrede, interdisciplinaire onderzoeksstimuleringsgebied Educational and Learning Sciences.

© Nationale Onderwijsgids