Logo_logo_ipabo_rgbjpg

De Raad van Toezicht van Hogeschool iPabo, een interconfessionele lerarenopleiding voor leraren basisonderwijs met vestigingen in Amsterdam en Alkmaar, heeft drs. Titia Bredée benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Vanaf 1 mei volgt ze dr. ir. Jan Houben op, die de afgelopen jaren interim-voorzitter was aan deze hogeschool. Dit meldt de Hogeschool iPabo.

Titia Bredée (53) heeft ruime ervaring als leidinggevende in het hoger beroepsonderwijs. Zij is thans directeur van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarvoor vervulde zij vergelijkbare functies bij Avans Hogeschool. Ze studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en volgde managementprogramma’s aan de London Business School.

Hogeschool iPabo is een monosectorale hogeschool met zo’n 1000 studenten. Het verzorgt geaccrediteerde bacheloropleidingen voor leraren in het basisonderwijs, post-initiële opleidingen voor schoolleiders, voor leraren speciale onderwijszorg en op het thema leren en innoveren. Samen met de Vrije Universiteit verzorgt de iPabo een academische lerarenopleiding voor het basisonderwijs.

© Nationale Onderwijsgids