Logo_vnu_26121_not_logo_2015_def

Koningin Máxima heeft woensdagochtend als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken een bezoek gebracht aan de stand van het platform op de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. Thema van de stand van Wijzer in geldzaken is leren omgaan met geld.

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima onder anderen met docenten uit het basisonderwijs en met educatieve uitgevers over hoe zij aankijken tegen structurele aandacht voor leren omgaan met geld in het onderwijs. Door kinderen al vroeg met geld om te leren gaan, wordt de basis gelegd voor verantwoord financieel gedrag op (jong)volwassen leeftijd, aldus het platform.

Op deze vakbeurs voor professionals in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs presenteert Wijzer in geldzaken gratis lesmateriaal. Dit is ontwikkeld voor de groepen 3 tot en met 8 in het basisonderwijs. In de stand kunnen docenten het lesmateriaal over leren omgaan met geld gratis bestellen. Daarnaast is er veel aandacht voor de Week van het geld 2015. Deze vindt plaats van maandag 9 tot en met vrijdag 13 maart.

Koningin Máxima vraagt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

© Nationale Onderwijsgids