PO-Raad

De PO-Raad is op zoek naar schoolleiders en bestuurders om te spreken over een praktische invulling van samenwerkingsscholen. De raad wil graag weten of de nieuwe wettelijke voorwaarden voor de totstandkoming van een dergelijke school daarbij wel behulpzaam zijn. 

Op een samenwerkingsschool wordt zowel openbaar onderwijs als bijzonder onderwijs gegeven.  Samenwerkingsscholen zouden een oplossing kunnen bieden in gebieden waar het leerlingenaantal steeds verder daalt. Samenwerkingsscholen zijn sinds 2011 wettelijk toegestaan, maar er wordt nog weinig gebruik van gemaakt. Staatssecretaris Dekker liet in de lente van 2014 weten de regeling te willen vereenvoudigen.
 
Op dit moment bestaan er zogenaamde informele samenwerkingsscholen, die niet volgens de wettelijke regeling zijn opgezet. Er wordt nu gewerkt aan het wetsvoorstel om de regeling makkelijker te maken en daarom hoort de PO-Raad graag de ideeën van bestuurders die op dit moment werken met een samenwerkingsschool of vergevorderde plannen in die richting hebben.
 
Het gesprek met bestuurders vindt plaats op dinsdag 3 maart, een dag later is het de beurt aan de schoolleiders. Wilt u zich aanmelden voor deze gesprekken? Stuur dan een e-mail naar G.vanmidden@poraad.nl.
 
© Nationale Onderwijsgids