Normal_schaamte_docent2345
Basisschoolleraar en kortbaltrainer Van der L. is deze week op non-actief gezet. Afgelopen week werd bekend dat de Delftenaar een aantal jaar geleden seksueel getinte berichtjes naar minderjarige meisjes zou hebben gestuurd. De politie onderzoekt de zaak. Dit meldt Omroep West. 
 
Van der L. werkt als gymleraar bij basisschool De Kameleon in 's-Gravenzande. De man werkt tevens als trainer bij korfbalclub ODO in Maasland. Een aantal jaar geleden was de man actief bij korfbalclub Valto in De Lier. Vorige week werd bekend dat meerdere meisjes van Valto zich bij de politie hebben gemeld. De leraar zou hen seksberichtjes hebben gestuurd. 
 
De politie heeft een zaak geopend en onderzoekt wat de precieze inhoud van de berichten is geweest. Ook onderzoekt de politie nog hoe veel meisjes de man benaderde. 'We staan aan het begin,' zegt een politiewoordvoerder. De computer en de telefoon van de trainer zijn in beslag genomen. 'We willen eerst weten wat hij heeft gestuurd. Daarna zullen we de slachtoffers horen en daarna gaan we in overleg met het Openbaar Ministerie.'
 
Zowel korfbalclub ODO als basisschool De Kameleon hebben de Delftenaar per direct op non-actief gesteld. De ouders van de basisschoolleerlingen zijn deze week geïnformeerd over de maatregel, zo laat bestuursvoorzitter Piet Vreugdenhil weten. Er zijn geen aanwijzingen dat de leraar ook leerlingen van De Kameleon lastig zou hebben gevallen. 
 
© Nationale Onderwijsgids