Normal_bert_van_zwaan

Prof. dr. Bert van der Zwaan is door de Raad van Toezicht per 1 april 2015 herbenoemd als rector magnificus en lid van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Van der Zwaan is sinds 1 april 2011 rector in Utrecht. Hij is opnieuw benoemd voor een periode van vier jaar.

Naast Bert van der Zwaan bestaat het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht uit voorzitter mr. Marjan Oudeman en vice-voorzitter prof. dr. Anton Pijpers. De andere leden van het College van Bestuur zijn zeer verheugd dat Bert van der Zwaan opnieuw beschikbaar is als rector.

Van der Zwaan heeft onder meer onderwijs en onderzoek, hooglerarenbeleid, wetenschap en cultuur en studentenzaken in zijn portefeuille. Onder leiding van Van der Zwaan kreeg onderwijsvernieuwing in Utrecht weer een stevige impuls met het project BaMa 3.0 en werd interdisciplinaire onderzoekssamenwerking gestimuleerd door onder meer het bundelen van het wetenschappelijk onderzoek in de vier strategische thema’s Sustainability, Life Sciences, Dynamics of Youth en Institutions.

© Nationale Onderwijsgids