Logo_logo_handicap_studie

Expertisecentrum Handicap + Studie geeft op 12 februari 2015 een basistraining 'Studeren met een functiebeperking'. Bijna een derde van de studenten heeft een functiebeperking. Toch weten docenten, studieadviseurs en andere onderwijsprofessionals vaak niet hoe ze deze studenten het beste kunnen begeleiden in hun opleiding. Soms omdat voor de docent of adviseur niet duidelijk is dat de student belemmeringen ondervindt, soms omdat de student zelf niet weet van welke voorzieningen en begeleiding hij of zij gebruik kan maken. In de training doen de deelnemers meer kennis op over studenten met een handicap. Dit meldt het expertisecentrum Handicap + Studie.

Door de basiskennis over studeren met een beperking te vergroten, wordt het voor docenten, studiebegeleiders en andere professionals ook makkelijker om te signaleren dat een student belemmeringen ondervindt in de opleiding. De deelnemers leren wat de belangrijkste handicaps zijn waar studenten mee te maken kunnen hebben, welke ondersteuning zij kunnen bieden en waar deze studenten recht op hebben. De training biedt zowel theorie als praktijk met casusvoorbeelden vanuit de eigen opleiding of onderwijsinstelling.

De training wordt gegeven op donderdag 12 februari 2015 van 13.00 tot 16.30 in het kantoor van CINOP aan het Stationsplein in Den Bosch. Deelname kost 125,- euro per persoon. De training kan ook incompany gegeven worden. Neem voor meer informatie contact op met Sietske Sportel via sietske.sportel@handicap-studie.nl of 073-6800783. Aanmelden kan via het formulier op www.handicap-studie.nl.

© Nationale Onderwijsgids