Normal_wiskunde_huiswerk

Een wiskundeleraar van het Zuiderzee College heeft ten onrechte het wiskundecijfer van ongeveer 80 leerlingen aangepast. Volgens Sandra Campos, directeur van de vmbo-school, gaat het om één toets die vorig schooljaar is afgenomen. De leraar verhoogde de meeste cijfers, maar verlaagde ook een aantal. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond. 

Het betreft een PTA-toets, oftwel een toets die deel uitmaakt van het eindexamen. “Deze toets wordt aan verschillende niveaus gegeven, zoals vmbo-tl, -kader en -beroeps,” aldus Campos. De docent fraudeerde met de cijfers, zo bleek toen leerlingen en een andere docent onregelmatigheden constateerden. Toen het bestuur de cijfers bekeken zagen ze dat er veel niet klopte met de cijfers, op allerlei gebieden. Campos: “We zagen dat er meer aan de hand was en zijn dat meteen gaan onderzoeken samen met de Onderwijsinspectie.”
 
De docent in kwestie heeft een jaar lesgegeven op het Zuiderzee College. Hij werkt nu niet meer voor de school. Als gevolg van de fraude moeten ongeveer 80 leerlingen de toets opnieuw maken. “Zij krijgen nu bijles en meteen na de kerstvakantie wordt de toets afgenomen.”
 
© Nationale Onderwijsgids