Normal_images
Utrecht zet zich in voor Entreeopleidingen. Bestuurders uit het Middelbaar beroepsonderwijs, Praktijkonderwijs, het OPDC (orthopedagogisch en didactisch centrum) Utrecht en gemeenten uit de regio hebben op 20 november een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking gaat een regionaal dekkend aanbod van Entreeopleidingen aanbieden zodat alle jongeren een vervolgopleiding kunnen volgen. Dit meldt de Weekkrant. 
 
Vanaf 1 augustus mogen jongeren met een vmbo-diploma alleen nog maar op niveau 2 van het middelbaar beroepsonderwijs instromen. Het voormalige niveau 1, nu Entreeopleiding, geheten, is vanaf dan speciaal bedoeld voor leerlingen die geen diploma van een vooropleiding hebben. De leerlingen leren tijdens de 1-jarige Entreeopleiding de belangrijkste vaardigheden die zijn nodig hebben om een baan uit te kunnen voeren. Na de Entreeopleiding kunnen de leerlingen doorstromen naar de arbeidsmarkt of naar niveau 2. Vier maanden na toelating tot de Entreeopleiding wordt er gekeken of de student de benodigde vorderingen maakt en of hij aan de eisen voldoet. 
 
Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht: “Als wethouder onderwijs vind ik het belangrijk dat er voor elke jongere een opleidingsplek is. Ik ben blij met het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst voor de regionale Entreeopleidingen. Alle onderwijspartners onderschrijven het belang van deze stap om voor alle jongeren een dekkend aanbod te realiseren.”
 
© Nationale Onderwijsgids