Normal_kind_horen_luisteren2342

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert in samenwerking met Eduseries twee gratis webinars over ADHD. De eerst webinar 'Anders denken over drukke, dwarse en dromerige kinderen’ vindt vandaag plaats. De tweede webinar vindt in januari plaats en behandelt de aanpak van de doelgroepkinderen in het onderwijs. De webinars zijn bedoeld voor ouders, docenten en professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Dit meldt Passendonderwijs.nl. 

De aanmeldingen voor de eerste webinar zijn al gesloten. In de webinar zal ingegaan worden op vragen als wat is ADHD en hoe kan het herkend worden. De toename in het aantal diagnoses en medicatievoorschriften zal aan bod komen. Ook behandelt de cursus een alternatieve benadering voor drukke, dwarse en dromerige kinderen. Expert dr. Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Gronigen voerde het onderzoek 'Stepped Diagnosis voor ADHD: overdiagnostiek voorkomen zonder onderbehandeling te riskeren' uit. De webinar is gebaseerd op dit onderzoek. De webinar vindt op 25 november van 20.00 tot 21.30 uur plaats. 
 
De tweede webinar vindt op 27 januari plaats. Expert Noëlle Pameijer zal tijdens deze cursus ingaan op de aanpak van 'drukke, dwarse en dromerige kinderen' in het onderwijs. Deelnemers krijgen tijdens deze bijeenkomst concrete informatie over handelingsgericht werken met deze kinderen. Tevens zal er een brochure met handelingsgericht informatie beschikbaar zijn. Meer informatie over deelname zal binnenkort op de site van Eduseries geplaatst worden. 
 
© Nationale Onderwijsgids