Normal_paul_van_meenen_d66

Mbo-studenten en docenten moeten instemmingsrecht bij kwaliteitsafspraken krijgen, zo vindt Tweede Kamerlid voor D66 Paul van Meenen. Wanneer kwaliteitsplannen en – afspraken van bovenaf worden opgelegd kan het zijn dat de kwaliteit juist minder wordt, zo vreest de politicus. Dit meldt de Telegraaf. 

Volgens Van Meenen hebben docenten en studenten het beste zicht op wat kwaliteit van hun onderwijs inhoudt. “Zulke afspraken moet je niet met ingewikkelde bureaucratische regels van bovenaf opleggen. Deze scholen kunnen het beste in overleg met studenten en docenten bepalen wat kwaliteit is en hoe dat te verbeteren.”
 
De D66-politicus neemt het taal- en rekenonderwijs als voorbeeld. Zomaar bij alle mbo-scholen meer taal- en rekenonderwijs invoeren hoeft volgens hem niet bij te dragen aan een verbetering van de arbeidsmarktkansen. “Een timmerman moet bijvoorbeeld wel iets weten van hoeken en dat een rechte hoek negentig graden is. Maar die hoeft weer niet perfect de regels van 't kofschip toe te kunnen passen. Dat is voor een secretaresse weer precies andersom”.
 
© Nationale Onderwijsgids