Logo_logo-diy
Studenten van de opleiding Verkoper detailhandel starten binnenkort met een eigen winkel in De Brink in Hengelo. Dit wordt een ‘opleidingswinkel’ met onder andere cadeauartikelen en accessoires. Met de theorie als basis ervaren studenten wat het is om een winkel te runnen. Het winkelconcept wordt ondersteund door producten van andere Hengelose ondernemers, het binnenstadsmanagement van Bureau Hengelo en het ROZ. Dit meldt het ROC van Twente. 
 
Studenten die de niveau 2 opleiding Verkoper detailhandel volgen, gaan voornamelijk uitvoerend aan de slag. Het leren in de praktijk is voor studenten een welkome aanvulling op de theorievakken. Vanuit de theorie krijgen studenten opdrachten die in de winkel uitgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan artikelpresentatie, het voeren van verkoopgesprekken, het maken van kostprijsberekeningen en het inrichten van een etalage. Bijzonder is dat er bij de winkel ook een theorielokaal is, zodat er als er geen klanten zijn, gewerkt kan worden aan theorieopdrachten onder leiding van professionele vakdocenten die vanzelfsprekend in de winkel aanwezig zijn.
 
DIY, wat staat voor Do It Yourself, is de naam van de winkel. Dit onderschrijft dat studenten veel zelf doen, regelen en organiseren.  De officiële opening is gepland op vrijdag 28 november om 12.00 uur, locatie Brink 202 in Hengelo. In de periode voor de opening hebben de studenten ook hun eigen producten gemaakt. Zo zijn er memoborden, klokken, tafels, borden met sprekende teksten en vogelvoederhuisjes gemaakt. Allemaal producten die ook verkocht worden in de winkel.
 
© Nationale Onderwijsgids