Logo_logo-de-taallijn

Op 19 november organiseert het Expertisecentrum Nederlands het symposium ‘De Taallijn en Interactief Taalonderwijs in de praktijk – wat leert onderzoek over taalstimulering voor peuters en kleuters?’ De onderzoeksresultaten van de Taallijn-effectstudie worden gepresenteerd en er wordt gekeken naar de taalontwikkeling van jonge kinderen en wat de rol van pedagogisch medewerkers en leerkrachten in groep 1/2 daarin is. Dit meldt het Expertisecentrum Nederlands. 

De bijeenkomst staat in het teken van effectieve taalstimulering bij jonge kinderen. Externe experts op dit gebied zullen presentaties gegeven. Daarnaast worden de resultaten van het Onderwijs Bewijs project ‘Interactief Taalonderwijs: opbrengsten voor anderstalige kleuters’ gepresenteerd. 
 
Details:
Datum: Woensdag 19 november 2014
Hoe laat: 13.00 uur – 17.00 uur
Locatie:Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht
Voor wie: Iedereen in de kinderopvang, het peuterspeelzaalwerk en het basisonderwijs die betrokken is bij Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE): pedagogisch medewerkers, leerkrachten groep 1/2, intern begeleiders, remedial teachers, pabo-studenten en andere specialisten op het terrein van het jonge kind
Kosten: € 25,00 per deelnemer incl. 21% BTW
Inschrijven: U kunt zich tot 13 november digitaal inschrijven. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers; als dat maximum bereikt is, sluit de inschrijving.
 
© Nationale Onderwijsgids