Logo_rug_logo_rijksuniversiteit_groningen
Unilever-topman Paul Polman (1956) is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Ubbo Emmius Fonds (UEF), het alumnifonds van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het Ubbo Emmius Fonds werft gelden voor onder meer leerstoelen, wetenschappelijk onderzoek, kenniscentra en studiebeurzen. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 
 

Polman is de opvolger van Jan Willem Baud, die wel actief blijft als bestuurslid. Polman studeerde economie in Groningen en haalde in 1977 zijn kandidaatsexamen economie. In juni 2014 ontving hij een eredoctoraat van de RUG. Polman is naast CEO van Unilever onder meer voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development en bestuurslid van UN Global Compact, de Consumer Goods Forum en Conservation International. In 2012 en 2013 was hij, op verzoek van VN Secretaris-generaal Ban Ki-moon, lid van het UN High Level Panel on the Post-2015 Agenda.

Tijdens de bestuursvergadering gisteren werden nog meer bestuurswisselingen bekend gemaakt. Zo treden RUG-alumni Jeroen Dietvorst (onder meer eigenaar van House of Sales en van Schamhart en Dietvorst) en Eddie Perdok (CEO Kramp B.V.) toe tot het dagelijks bestuur van het UEF, waar zij Jan Overmeer en George Möller opvolgen. Het bestuur van het Ubbo Emmius Fonds bestaat uit oud-studenten van de universiteit met vooraanstaande posities in de maatschappij. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden ten bate van fonds.

© Nationale Onderwijsgids