Normal_techniek_onder_de_loep

TechYourFuture, Centre of Expertise TechniekOnderwijs, organiseert op 22 en 29 oktober in respectievelijk Zwolle en Enschede de leer- en doeconferentie ‘Techniek onder de loep’. Deze conferentie is speciaal voor leerkrachten, directeuren en bestuurders uit het primair onderwijs. Doel is basisscholen te ondersteunen bij de inrichting van hun onderwijs. Dat is nodig om vanaf 2020 wetenschap en technologie aan te kunnen bieden, zoals is afgesproken in het Nationaal Techniekpact.

Met de conferenties ‘Techniek onder de loep’ wil TechYourFuture basisscholen voorlichten en
praktische informatie geven over techniekonderwijs, die ze direct in de klas kunnen gebruiken. Op woensdag 22 oktober (Zwolle) en woensdag 29 oktober (Enschede) zijn Overijsselse leerkrachten, directeuren en bestuurders welkom om diverse presentaties en workshops bij te wonen. Zo zal historicus en schrijver Rutger Bregman het maatschappelijk belang van wetenschap en technologie benadrukken. Het dagvoorzitterschap is in handen van Maurice Lede van Het Klokhuis.
 
Deelnemers kunnen terecht in verschillende workshops. Zo is er voor directeuren onder andere de workshop ‘Door de bomen het W&T-bos niet zien’ door docent-onderzoeker Karien Dommerholt. Voor leerkrachten is er bijvoorbeeld de workshop ‘Zoek het uit’ van Het Klokhuis, gepresenteerd door conceptontwikkelaar Astrid Poot van Het Klokhuis. In een groot aantal stands zien en ervaren bezoekers verder de mogelijkheden van techniek: van de innovatieve zuurstofbar tot nanogoud en de rollercoasterbril. Meer informatie is te vinden op www.techniekonderdeloep.nl. Aanmelden kan nog voor de conferentie van 29 oktober in Enschede.
 
© Nationale Onderwijsgids