Normal_koffer_boeken_lezen34543
Stichting Lezen organiseert op vrijdag 21 november haar tweejaarlijkse wetenschappelijk congres. Dit jaar is het congres getiteld: 'Hoe maakbaar is de lezer? De doorgaande leeslijn in wetenschappelijk perspectief.' Dit meldt de Bibliotheek. 
 
Stichting Lezen publiceerde in 2005 het beleidsstuk 'De doorgaande leeslijn 0-18 jaar'. Leesplezier en literaire competentie kunnen bereikt worden door structureel en ononderbroken aandacht voor lezen voor alle kinderen in iedere leeftijdsfase, oftewel door een doorgaande leeslijn, zo staat in het stuk.
 
Deze leeslijn bestaat nu tien jaar en Stichting Lezen vindt het daarom tijd om de balans op te maken. Ook moet er in 2015 een nieuwe versie van het beleidsstuk gemaakt worden. De conferentie wordt georganiseerd met het doel om mensen mee te laten denken over wat er in deze nieuwe leeslijn dient te komen. Er is de laatste jaren veel kennis beschikbaar gekomen over lezen en leesbevordering die voor de realisering van de doorgaande leeslijn belangrijk is, aldus Stichting Lezen. Wetenschappers, leesbevorderaars, beleidsmakers, leraren en lerarenopleiders, bibliotheek- en boekenvakmedewerkers worden dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het congres. Dick Schram, bijzonder hoogleraar Leesgedrag Stichting Lezen, zal tijdens het congres tevens afscheid nemen. 
 
Het congres vindt plaats van 9.30 tot 17.00 uur, in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit in Amsterdam. De deelnamekosten bedragen € 135,-. Studenten betalen € 25,-. inschrijven kan tot 17 november. Voor meer informatie of om in te schrijven, klik hier.
 
© Nationale Onderwijsgids