Normal_water_meer

Op 12 november organiseert het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) een congres genaamd 'Delta Cities'.  De week van 6 tot en met 14 november is de Maritime Week. Het thema van het KIVI-congres is dan ook water. Er worden ook Wereld Water Colleges gehouden voor scholieren en studenten. Het congres wordt gehouden op de Technische Universiteit Delft. Dit meldt Topsector Water. 

Om jongeren en studenten te enthousiasmeren en kennis te laten maken met de watersector worden tijdens het congres colleges en workshops gehouden. Bedrijven en scholieren kunnen zich aanmelden om mee te doen aan de WaterXperience. De WaterXperience kan tot 1000 scholieren van 15 tot 18 jaar uit de bovenbouw van vmbo tl, havo en vwo door een waterroute leiden. De route leidt leerlingen langs allerlei quizzen, proeven, opstellingen en vooral doe-activiteiten verschillende Delta-, Water- en Maritiem-gerelateerde bedrijven. Ter voorbereiding van de dag kan een expert langskomen op de school om een gastcollege te geven. 
 
Voor studenten is er het WaterCollege. Dit college bestaat uit twee plenaire sessies, verschillende workshops en een interactieve sessie met Minister Schultz net na de lunch. Het evenement duurt van 09.00 tot 17.30. 
 
 
© Nationale Onderwijsgids