Logo_logo

Op de praktijkschool PrO Stadskanaal uit Groningen heerst veel onrust. De Onderwijsinspectie bestempelde de school dit jaar wederom als 'zeer zwak'. Volgens rayonbestuurder van de Algemene Onderwijsbond Marja de Bree is er al langer onvrede onder het personeel over het leidinggeven van de directeur-bestuurder. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). 

Volgens de AOb-rayonbestuurder Marja de Bree is de directeur-bestuurder van de school sinds vorige week van haar taken ontheven. Echter, dit bericht wordt bevestigd noch ontkend door de school zelf. De school wordt waargenomen door John Middelkamp. Volgens hem is er “veel onrust binnen de school, maar de gesprekken hierover zijn nog gaande.”
 
De bonden werden al een tijd geleden benaderd door het personeel van de school. “Er waren grote zorgen over het onderwijs en de school”, zegt De Bree. Volgens haar moet er dan ook zeker iets gebeuren. De vakbonden schreven daartoe in juli al een brief over de kwestie aan de inspectie. Daarin stond te lezen dat een gevoel van fysieke onveiligheid en de slechte communicatie tussen het personeel en de directie voor problemen zorgde. “Het is een optelsom van alles”, zegt De Bree. “Maar intimiderend management en een gevoel van onveiligheid zijn wel terugkerende punten. Onze conclusie is dan ook dat de directeur-bestuurder er niet in is geslaagd om de school in 4 jaar weer op de kaart te zetten.”
 
© Nationale Onderwijsgids