Logo_download

Kentalis Sint Marie in Eindhoven begint op 3 november met een cursus Nederlands met Gebaren. Tijdens de 10 lessen leren de deelnemers ongeveer 700 gebaren die zij kunnen gebruiken in de communicatie met kinderen en jongeren. De cursus is bedoeld voor iedereen die thuis of beroepsmatig te maken krijgt met personen met gehoorproblemen of een taalontwikkelingsstoornis. Dit meldt Kentalis. 

De cursus Nederlands met Gebaren richt zich op de communicatie met kinderen en jongeren die gehoorproblemen, een taalontwikkelingsstoornis of een communicatieve beperking hebben. De cursisten leren aan de hand van thema's, zoals emoties, school, eten en drinken, gebaren die zij kunnen gebruiken in de communicatie met de kinderen en jongeren. De gebaren kunnen ook gebruikt worden om het gesproken Nederlands te ondersteunen. Tevens is er in de cursus ook aandacht voor zaken als mimiek, lichaamshouding, het maken van oogcontact en het trekken van de aandacht. 
 
Het Nederlands met Gebaren (NmG) maakt de Nederlandse taal visueel doordat gebaren en mimiek de gesproken taal ondersteunen. Mensen met een communicatieve beperking kunnen zich door NmG beter verstaanbaar maken en ook beter begrijpen wat er tegen hen gezegd wordt. De doelgroep van de cursus is iedereen die een andere vorm van gesproken communicatie wil leren. De cursus is niet alleen geschikt voor mensen die in de thuissituatie met kinderen of jongeren met een communicatieve beperking omgaan, maar ook voor mensen die dit beroepsmatig doen. Volgens Kentalis is de cursus dus ook geschikt voor leerkrachten(-assistenten) binnen het onderwijs, studenten en medewerkers van zorginstellingen, revalidatiecentra, openbare instellingen en studenten. 
 
Voor meer informatie of om u aan te melden klik hier
 
© Nationale Onderwijsgids