Normal_universiteit_utrecht

De Universiteit van Utrecht benoemt Antoine Buyse als hoogleraar Rechten van de mens in multidisciplinair perspectief. Ook wordt Buyse directeur van het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM). Dit meldt de universiteit.

Buyse gebruikt in zijn onderzoek naar mensenrechten inzichten vanuit verschillende gebieden van wetenschap, zoals conflictstudies en geschiedenis. Voor deze aanpak ontving hij al meer dan eens prijzen zoals de Erasmus Studieprijs, de Max van de Stoelprijs en subsidies van NWO.

“Mensenrechten is bij uitstek een internationaal vakgebied”, stelt Buyse. “In het onderwijs is het bijzonder en verrijkend om discussies te voeren met studenten met heel verschillende achtergronden”. Met deze benoeming wil Buyse zich inzetten voor het verbinden van mensenrechtelijk onderzoek binnen de verschillende rechtsgebieden van de Universiteit Utrecht. Daarnaast werkt hij ook samen met onderzoekers van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Buyse wordt per 1 oktober benoemd.

© Nationale Onderwijsgids