Logo_images__2_
Nienke Meijer, voorzitter van Fontys Hogescholen, is op donderdagavond uitgeroepen tot Topvrouw van het jaar 2014. De stichting Topvrouw van het jaar wil met de verkiezing de aandacht vestigen op de vrouwelijke topmanagers. Meijer versloeg concurrentes Sigrid van Aken (Goede Doelen Loterijen) en Joanne Kellermann (Nederlandse Bank). Dit melden de NRC en het Brabants Dagblad. 
 
Meijer, die voorzitter van de raad van bestuur van de zuidelijke hbo-instelling is, werd eerder dit jaar ook al uitgeroepen tot Eindhovense Topvrouw van het jaar. Ze wist in de nationale verkiezing de jury, onder leiding van oud-Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet, dus ook aan haar kant te krijgen. 
 
Voor wat betreft vrouwen aan de top, zou Meijer graag zien dat commissarissen en bestuurders wat 'grensverleggender gedrag' gaan vertonen wanneer zij nieuwe topmanagers benoemen. Ze zei tegen het NRC: “Nu kiezen zij vaak voor nog meer van hetzelfde: een man in een grijs pak. Terwijl het veel beter is voor een bedrijf als het bestuur bestaat uit mensen van verschillende seksen en leeftijden.”
 
© Nationale Onderwijsgids