Normal_jib_jeugd_beweging_sport_gymzaal_sporten__4_

Op woensdag heeft NOC*NSF de aftrap gegeven  voor de zoektocht naar talenten op middelbare scholen. Met behulp van de leraren lichamelijke opvoeding hoopt de sportkoepel ten minste duizend potentiële topsporters vroegtijdig te ontdekken. Het gaat om leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dit meldt de Telegraaf. 

De NOC*NSF hoopt de leerlingen te ontdekken door middel van de gymleraren. Deze leraren kunnen namelijk beoordelen of een leerling specifieke kwaliteiten beschikt. 
 
Onder het motto 'ik wist niet dat ik het in me had' lanceert de sportkoepel tevens de landelijke talentendag op 2 november. Scholieren tussen de 12 en 18 jaar oud kunnen zich op deze dag laten testen. Oud-volleyballer Jeroen Bijl, manager topsport bij NOC*NSF riep scholieren tijdens de lancering van de actie op om op 2 november naar de talentendag te komen. “Ben jij lekker lang en sterk of juist snel en explosief? Heb je een heel lange adem? Ben je gehandicapt en erg sportief? Geef je dan op en ontdek of de Olympische Spelen ook voor jou zijn weggelegd. Die zijn dichterbij dan je denkt.”
 
© Nationale Onderwijsgids