Normal_studiekeuze

Voor de 25ste keer organiseren de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) gezamenlijk het Nationaal Decanensymposium voor studiekeuzebegeleiders in het voortgezet onderwijs. De druk op het kiezen van de juiste studie lijkt voor scholieren alsmaar groter te worden. Studeren wordt niet alleen duurder, ook het studietempo gaat omhoog en het arbeidsperspectief is in vele sectoren onzeker. Het symposium op 18 september biedt decanen een brede verkenning in de factoren die van invloed zijn op de arbeidsmarkt en de studiekeuze. Dit meldt de HvA.

Verschillende sprekers zullen feiten en cijfers bespreken en verschillenden standpunten met elkaar bespreken. Ook de laatste trends en ontwikkelingen in het keuze gedrag van leerlingen van de havo en het vwo. De ontwikkelingen worden zowel vanuit het perspectief van de werkgevers als de studiekiezers benaderd.

Nieuwe ideeën krijgen op het symposium volop de aandacht. Tussen de lezingen door zullen spraakmakende denkers op onderwijsgebied korte betogen houden. Bijvoorbeeld over het nut van een 'nutteloze' studie of tegen algemene opleidingen versus specialisering. Het symposium wordt afgesloten met een debat.

Het symposium vindt plaats in de aula van de UvA / Lutherse Kapel aan de Singel 411 in Amsterdam. Deelname kost 50 euro per persoon en aanmelden kan nog via het inschrijvingsformulier op de website van de HvA. Daar is ook meer informatie en het complete programma te vinden.

© Nationale Onderwijsgids