Oude koffer met boeken

44 scholen in het voortgezet onderwijs hebben geen beschikking over ongeveer 100 digitale schoolboeken van uitgever Noordhoff. De titels zijn niet beschikbaar voor de iPads of Android-tablets die door ongeveer 9000 leerlingen gebruikt worden. Omdat het gaat om scholen die geheel digitaal lesgeven, zijn er geen boeken om op terug te vallen. Dit meldt NRC Handelsblad. 

Tot de technische problemen opgelost zijn, heeft de uitgever de scholen PDF's met het lesmateriaal ter beschikking gesteld. Noordhoff verwacht dat eind volgende week alle boeken beschikbaar zijn. Dit schooljaar lanceert de uitgever een nieuwe app waarin alle digitale lesmaterialen digitaal worden aangeboden. Drie weken geleden, een week voordat de scholen in de regio Noord weer zouden beginnen, kwam aan het licht dat er  problemen waren met de app. Alle interactieve componenten, zoals de vragen en opdrachten, functioneren goed, maar bij het digitaal leesbaar maken zijn er dingen fout gegaan. Bij honderd van de veertienhonderd titels is het misgegaan bij het converteren van de tekstbestanden.
 
Stephan de Valk, directeur strategie en innovatie bij Noordhoff: “we moeten een aantal titels met de hand nalopen om het probleem op te lossen.” Hier is wat tijd voor nodig. “Maar we hebben er meteen voor gezorgd dat er PDF-versies van de boeken beschikbaar kwamen,” aldus De Valk, “zodat de lessen wel gewoon konden beginnen.”
 
© Nationale Onderwijsgids