Normal_bernard_wientjes-9007

Bernard Wientjes wordt de eerste leerstoelhouder van de Utrecht Chair for Entrepreneurship and Leadership bij de Universiteit Utrecht. Deze wisselleerstoel is ingesteld om de praktijkgerichte competenties van studenten in ondernemerschap en leiderschap te bevorderen. Wientjes zal deze wisselleerstoel per 1 september een dag in de week bekleden voor de duur van een jaar. 

“Creatief en innovatief ondernemerschap is onmisbaar voor een gezonde economie en voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken”,  aldus Wientjes, die onlangs afscheid nam als voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW. “Dat vraagt een hoog niveau van onderwijs en aandacht voor ondernemerschap op universiteiten. Ik ben verheugd en vereerd hier een bijdrage aan te kunnen leveren via de wisselleerstoel bij de Universiteit Utrecht”. Huidig VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer verwelkomt de instelling van de leerstoel. “Deze leerstoel ondersteunt de boodschap dat kennis en kunde alleen in goede combinatie met ondernemerschap Nederland naar de top brengen”.

Collegevoorzitter Marjan Oudeman van de Universiteit Utrecht is zeer verheugd met de komst van Wientjes: “Hij heeft een schat aan hoogwaardige praktijkkennis. Deze ervaring op het terrein van  ondernemen en leiderschap is van grote waarde is voor het onderwijs dat hij komt geven”. De leerstoel, ingesteld door het College van Bestuur, wordt door Bernard Wientjes bekleed binnen de Utrecht University School of Economics van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht.

De Universiteit Utrecht streeft naar een goede voorbereiding van haar studenten op hun toekomstige carrière. Daar is meer voor nodig dan een disciplinaire opleiding. Een goede aansluiting op de arbeidsmarkt  vergt naast de vaardigheden en competenties die studenten opdoen binnen hun studie meer praktijkgerichte expertise, bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap en leiderschap. In dat laatste voorziet de  Utrecht Chair for Entrepreneurship and Leadership.

© Nationale Onderwijsgids