Normal_geld23534

Oud-directeur Harry R. van de Amstelveens scholengemeenschap Panta Rhei wordt beschuldigd bijna twee ton aan schoolgeld te hebben verduisterd. De oud-rector bekende op maandag tegen De Telegraaf 'ongeveer een ton' aan schoolgeld te hebben weggesluisd. “De school beschuldigt mij van het verduisteren van een hoger bedrag, maar ik weet niet waar ze dat vandaan halen.” Dit meldt de Telegraaf. 

R. zou het geld hebben weggesluisd toen hij na zijn directeurschap penningmeester werd van de steunstichting van de school. Bij deze stichting vloeiden de ouderbijdragen binnen. Gedurende 12 jaar zou R. regelmatig bedragen overgemaakt hebben naar zichzelf. Hij deed het voorkomen alsof het geld bestemd was voor onderhoudswerkzaamheden aan het schoolgebouw. 
 
In totaal is Harry R. veertig jaar werkzaam geweest op de Amstelveense vmbo-school. Op maandag bekende hij tegenover de Telegraaf, zo meldt de krant, dat hij 'ongeveer een ton' aan schoolgeld heeft verduisterd. “Ik had het geld in het jaar 2004 nodig om schulden af te lossen. Het lukte me om het geld weg te zetten omdat het schoolbestuur de jaarrekening nooit controleerde. Nu heb ik erg veel spijt”, aldus R.
 
Toen de steunstichting vorig jaar opgeheven werd kwam de fraude aan het licht. De school ontdekte dat de bankrekening van de stichting zo goed als leeg was. “We wisten dat er zo’n 180.000 euro op de rekening zou moeten staan, maar er restte nog maar 40 euro," aldus huidig schooldirecteur Bert de Weerd. In december deed Panta Rhei aangifte tegen R. Inmiddels is al beslag gelegd op het pensioen van de oud-directeur. Het bestuur probeert nu middels een kort geding het volledige verduisterde bedrag op hem te verhalen.
 
© Nationale Onderwijsgids