Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje (Uitgeverij Leopold)

Vorig jaar startte Stichting Lezen & Schrijven het driejarig project 'Lezen & Schrijven met Dolfje Weerwolfje.' In samenwerking met o.a. schrijver Paul van Loon werd een lespakket opgesteld om kinderen op een leuke manier te stimuleren in taal en lezen. De tweede editie van het lespakket is nog tot 28 augustus gratis te bestellen.  

Aan kinderboekenpersonage Dolfje Weerwolfje is dit jaar een tijdschrift gewijd met het thema 'Tijd voor taal!' Tot en met deze week kan het pakket door leerkrachten gratis besteld worden. Stichting Lezen & Schrijven stuurt dan 30 exemplaren van het tijdschrift, 30 plaktattoos (zolang de voorraad strekt), 3 posters en een instructie voor de Dolfje Weerwolfje wedstrijd. Ook kunnen gratis lesbrieven voor de groepen 4 t/m 7 gedownload worden. 
 
Met het lesprogramma wil de stichting leerkrachten helpen om taal en lezen extra onder de aandacht te brengen bij kinderen, waarbij ook het taalplezier ontwikkeld wordt. Ook ouders kunnen op deze manier actief bezig gaan en hun kinderen op een laagdrempelige manier helpen met de opdrachten.
Een goede taalontwikkeling op jonge leeftijd voorkomt schrijf- en leesproblemen op latere leeftijd, aldus de stichting.   
 
Dolfje Weerwolfje Wedstrijd
Alle klassen die het lespakket van Dolfje Weerwolfje hebben besteld, kunnen ook meedoen aan de tweede wedstrijd De Doorbraak! De wedstrijd vindt plaats tijdens de Week van de Alfabetisering (8 t/m 15 september)Klassen worden hierin uitgedaagd het beste idee te bedenken om lezen en schrijven nog leuker te maken. De drie klassen met de beste ideeën winnen een dag naar de Efteling op 5 oktober, een boekenpakket en een meet and greet met schrijver Paul van Loon.  
 
Stichting Lezen & Schrijven 
Stichting Lezen & Schrijven zet zich in om laaggeletterdheid uit onze samenleving te bannen. Door zich hard te maken voor ontwikkeling op korte en lange termijn, probeert de stichting dit doel te behalen. Minister van OCW Marja van Bijsterveldt is voorzitter van de stichting, die werd opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien.
 
© Nationale Onderwijsgids