Normal_images__8_

Het netwerk van ouderinitiatieven heeft het rapport 'Wat verwachten ouders van passend onderwijs?' gepubliceerd. De belangrijkste aanbeveling is dat scholen moeten zorgen voor heldere, transparante en toegankelijke informatie. Het rapport is opgesteld aan de hand van 7 bijeenkomsten van lokale ouderorganisaties. Dit meldt passendonderwijs.nl. 

Het rapport brengt in kaart welke verwachtingen ouders hebben van passend onderwijs. De bijeenkomsten van de ouderorganisaties vonden vorig schooljaar plaats. Er leeft nog veel onzekerheid onder ouders, zo stelt het rapport. Desondanks zijn vele ouders blij met de insteek dat meer leerlingen regulier onderwijs in hun eigen omgeving kunnen volgen.
 
Ouders zijn echter bezorgd over hoe hun inspraak is geborgd nu de zorgplicht bij de scholen ligt. Ook hebben ze vragen over of hun kind met behulp van de arrangementen de beste ontwikkelingskansen krijgt. Het netwerk van oudereninitiatieven adviseert scholen daarom om duidelijk te maken hoe inspraak van ouders op school en binnen het samenwerkingsverband is geregeld. Ook is het van belang dat ouders weten waar ze met hulp- en ondersteuningsvragen en klachten terecht kunnen en hoe de privacy van de kinderen en gezinnen geborgd is. Voor het complete rapport klik hier
 
© Nationale Onderwijsgids