Logo_wellantcollege_logo

Het Wellantcollege in Ottoland is niet van plan een ontslagen docent weer aan te nemen. De man was door de vmbo-school op staande voet ontslagen omdat de leraar gewelddadig zou zijn geweest tegen een leerling. De docent stapte naar de rechter om zijn baan terug te eisen. Gisteren bleek tijdens het kort geding dat de school niet bereid is hierop in te gaan. Dit meldt RTV Rijnmond.

Het Wellantcollege wil de leerkracht absoluut niet terug, ondanks steun van ouders en leerlingen voor de docent. Als de rechter het ontslag als onrechtmatig beoordeelt, dan kiest de school liever voor het betalen van een afkoopsom aan de ex-docent dan voor het terugnemen van de man.

Volgens de school zou de leraar een leerling hardhandig hebben aangepakt tijdens een excursie. De leerling zelf zegt dat hij aan zijn shirt werd getrokken. Andere leerlingen verklaarden dat de jongen door de leraar bij de nek werd gegrepen. Volgens de school bleef het daar niet bij en zou de leraar bij aankomst op school de leerling ook nog een kamer hebben ingetrokken.

De docent ontkent dat er sprake was van geweld. Volgens hem heeft de school andere motieven voor zijn ontslag. De rechter beaamde dat het gaat om een lastige zaak. Volgens de rechter bestaat er geen duidelijk protocol en is het onduidelijk of docenten een leerling bij de arm mogen grijpen. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

© Nationale Onderwijsgids