Logo_logo_windesheim

Nieuwe hbo-studenten behoren tot de generatie van NIX en mogen geen alcohol drinken omdat zij nog geen 18 jaar zijn. Verschillende gezondheidsinstellingen, het Trimbos-instituut en Windesheim promoten daarom met de actie ‘IkPas’ een alcoholvrije introductie. Hiermee worden mentoren, ouderejaars, leden van studentenverenigingen en docenten aangespoord om veertien dagen geen alcohol te drinken. Dit meldt het Windesheim. 

Het lectoraat Verslavingspreventie van Windesheim, het Trimbos-instituut, de GGD en verslavingszorginstellingen zijn van mening, dat een plezierige en geweldige introductie niet per se afhankelijk is van het gebruik van alcohol. Vandaar de oproep naar de omgeving van de aspirant-studenten om samen het biertje een tijdje te laten staan. Via de website van ‘IkPas’ kunnen mensen zich aanmelden voor een alcoholvrije periode van veertien dagen. In Zwolle worden extra ondersteunende acties uitgevoerd.
 
Windesheim geeft extra aandacht aan de actie: de IkPas-mentor van het jaar 2014 wordt beloond met een reischeque en deelnemers krijgen een fraai speldje. Trimbos-medewerker Rob Bovens en tevens lector Verslavingspreventie bij Windesheim: ‘We hebben hierbij gekozen voor de blauwe druppel. En niet voor de blauwe knoop, want die is voor mensen die nooit (meer) drinken.’ Windesheim werkt ook samen met Smart Connection van de instelling voor verslavingszorg Tactus. Medewerkers van Smart Connection verkopen tijdens de eerste introductieweek alcoholvrije cocktails (Happy Drinks). 
 
© Nationale Onderwijsgids