Normal_onderwijs_docent_klas_school

Vakbond CNV Onderwijs organiseert 10 september een netwerkbijeenkomst voor invalkrachten uit de regio Zuid-Holland. De bijeenkomst is bedoeld mensen die als invaller in het onderwijs werken of willen werken. Deelnemers kunnen workshops volgen en ontvangen aan het eind een bewijs van deelname. Dit meldt de onderwijsbond.

Invaldocenten werken steeds op een andere school. Door het werk met telkens een andere groep leerlingen en andere college's wordt er veel van invallers verlangd. De netwerkbijeenkomst is allereerst bedoeld als steuntje in de rug. Met elkaar wordt besproken waar leraren als invaller vaak tegen aanlopen en hoe de positie van invalkrachten versterkt kan worden. Zo is een consulent van Starters & Studenten aanwezig om de rechtspositie van invalkrachten toe te lichten en uitleg te geven over contracten, uren, rechten en plichten.

Het programma is gevalideerd door Registerleraar.nl. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 september van 17.00 tot 20.00 uur in het Geuzencollege aan het Geuzenplein in Vlaardingen. De bijeenkomst is gratis voor leden van CNV Onderwijs, voor niet-leden kost deelname 5,- euro. Aanmelden kan door een mail te sturen naar netwerkzuidholland@cnvo.nl onder vermelding van 'bijeenkomst 10-09-2014'.

© Nationale Onderwijsgids