Logo_logo_header

Onderzoekers van de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft hebben een Veni-beurs gekregen ter subsidiëring van hun onderzoek. In totaal hebben zeventien onderzoekers van de Universiteit Leiden, de TU Delft en Naturalis de beurs gekregen. Enkele onderzoekers weten al waar ze de subsidie voor gaan gebruiken. Dit meldt Omroep West. 

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO) maakte dinsdag bekend welke onderzoekers een beurs kregen, zo meldde de Nationale Onderwijsgids eerder vandaag. Er zijn al onderzoekers die weten wat voor onderzoek ze gaan doen met behulp van de Veni-beurs. 
 
Wetenschapper Fabrizio Chiodo zal onderzoek gaan doen naar vaccins tegen worminfecties aan de Universiteit Leiden. Moritz Jesse zal aan dezelfde universiteit gaan kijken naar de toenemende diversiteit door migratie. Attila Geresdi gaat daarentegen op de TU Delft de 'fluisteringen van majoranadeeltjes' bestuderen. Dit is een onderzoek dat plaatsvindt op het gebied van de quantummechanica. Freek Vonk van Naturalis, zo meldde deze gids afgelopen week, krijgt ook een beurs voor zijn  onderzoek naar gifslangen. In totaal krijgen 152 onderzoekers in heel Nederland een beurs.
 
© Nationale Onderwijsgids