Een kleine kapitein

Bart van Lierop wordt per 1 augustus de nieuwe directeur van openbare basisschool De Kleine Kapitein in Bakel. Hij neemt de positie over van Huub Lambert, die plotseling overleed afgelopen schooljaar. Van Lierop is al bekend met De Kleine Kapitein: hij was al groepsleerkracht al werkzaam op de school. Dit meldt gemert.gezien.nl.  

“We hebben op de Kleine Kapitein een bizar jaar achter de rug”, aldus de versbenoemde Van Lierop. De school verloor het afgelopen schooljaar twee personeelsleden. In maart overleed directeur Huub Lambert plotseling terwijl enkele weken daarna een andere leerkracht overleed aan een slepende ziekte. “Er was veel betrokkenheid. Onderling, maar ook vanuit de ouders,” vertelt Van Lierop. “Drie collega-directeuren waren gelukkig bereid bestuurstaken over te nemen. Mij werd gevraagd of ik vanuit het team een aantal centrale zaken op me wilde nemen. Van daaruit is het balletje gaan rollen.”

Van Lierop koesterde al langer ambities op het bestuurlijke vlak. Tot nu toe heeft hij altijd in de onderbouw gewerkt. Hij was de enige jongen die op de pabo voor de specialisatie 'jong kind' koos. “Daar werd wel eens raar naar gekeken. Maar bij de kleuters leg je de basis voor hun verdere loopbaan. Dat vind ik ontzettend interessant en belangrijk. Daarnaast geniet ik van de spontane reacties en gesprekken.”

© Nationale Onderwijsgids