Normal_ontslag
De in juni op non-actief gestelde leerkracht van basisschool De Pas in Doetinchem heeft zich schuldig gemaakt aan ontoelaatbaar gedrag. Dit concludeert de schoolleiding na onderzoek. Of de leraar nog terug zal keren op de school hangt af van een strafrechtelijk onderzoek dat mogelijk ingesteld wordt. Dit meldt de Gelderlander. 
 
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de leerkracht zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en ongewenste intimiteiten. De leraar is op non-actief gesteld en komt voorlopig nog niet terug op de school, ook niet na de zomervakantie, zo meldt de schoolleiding.
 
Er wordt mogelijk een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar het incident omdat de ouders van 1 betrokken leerling aangifte hebben gedaan. Of de leraar nog terugkomt voor de klas hangt mede af van dit onderzoek. Justitie heeft nog niet laten weten of het overgaat tot vervolging. De leerling in kwestie wordt donderdag door de politie gehoord. De leerkracht wordt beticht van 5 incident. 
 
© Nationale Onderwijsgids