Normal_justitia

Een leidster van een buitenschoolse opvang in Hengelo is op staande voet ontslagen nadat ze een spoedoperatie verzonnen bleek te hebben. Via een Whatsapp-bericht meldde zij haar werkgever met spoed een blindedarmoperatie te moeten ondergaan, terwijl de vrouw in werkelijkheid een paar dagen naar Texel was. Dit meldt de Telegraaf. 

De leugen kwam uit nadat de werkgever de vrouw een boeket in het ziekenhuis wilde sturen. Hij belde het ziekenhuis om te vragen naar het kamernummer van de vrouw, waarna bleek dat zij niet in het betreffende ziekenhuis was opgenomen. Ook andere ziekenhuizen in de regio hadden de vrouw niet geopereerd. Via een familielid werd vernomen dat de vrouw zich op Texel bevond, waarna ontslag op staande voet volgde. 
 
Rechtbank
De leidster heeft het ontslag aangevochten bij de rechtbank, omdat ze overspannen geweest zou zijn tijdens haar daad. De rechtbank ging hier niet niet in mee en oordeelde dat het ontslag gerechtvaardigd was. Dat de vrouw overspannen was, betekent niet dat de werkgever haar leugen had moeten vergeven.