Normal_screenshot-2014-02-21-11.17.57-620x350

Het programma Onderwijs Pioniers 2014-2015 biedt tien leraren(teams) uit het primair en voortgezet onderwijs de kans om hun vernieuwende idee binnen de school te verwezenlijken. Ideeën insturen kan tot 1 juni. Geselecteerde docenten ontvangen een budget van 4000 euro om hun idee uit te werken. Dat meldt de VO Raad.

Het programma is een project van de Onderwijscoöperatie, Voion en Kennisland. Met het Pioniersprogramma willen de partijen leraren ondersteuning bieden om hun ideeën te ontwikkelen en concreet te maken. Als onderwijsexperts weten docenten vaak goed wat er beter kan op school. Hun ideeën kunnen daarom bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs en het dagelijkse werkplezier van leerkrachten, is de gedachte.

Leraren(teams) kunnen hun idee tot 1 juni indienen via de website www.onderwijspioniers.nl. Het kan gaan om vakinhoudelijke, pedagogische en didactische ideeën maar ook ideeën over het beter functioneren van het schoolteam of een prettiger werkklimaat komen in aanmerking. Op de website zijn ook voorbeelden van ideeën uit eerdere rondes te bekijken.

Leraren die geselecteerd worden krijgen een budget van 4000 euro om hun concept verder uit te werken. Tijdens vier Pioniersdagen zal een ervaren coach hen daarbij helpen. Ook krijgen de docenten te kans zich te profileren op platformen als Leraar 24. Het beste idee wordt beloond met de landelijke Pionierstrofee die op de feestelijke slotbijeenkomst zal worden uitgereikt.

© Nationale Onderwijsgids