Normal_640px-munsterman

Op 15 april organiseren de gemeente Hardenberg, Industriële Koepel Vechtdal en hbo-instelling Windesheim de Hardenberglezing 2014 in het LOC-gebouw. Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente zal als keynote speaker optreden. Het onderwerp van de lezing is de vraag hoe Hardenberg beter hoogopgeleid talent aan zich kan binden

In de gemeente Hardenberg is vanuit de metaalindustrie veel vraag naar hoger opgeleide werknemers. Veel studenten uit de regio wijken voor een hbo-opleiding echter uit naar steden waardoor Hardenberg talent verliest. Tijdens de Hardenberglezing kunnen werkgevers en studenten met elkaar in gesprek gaan over hoe Hardenberg aantrekkelijker gemaakt kan worden als vestigingslocatie voor hogeropleiden. Joop Munsterman zal als voorbeeld uiteenzetten hoe FC Twente talent aan Enschede weet te binden.

Munsterman zal spreken over het project 'Scoren in de wijk' als inspiratie voor ondernemers in Hardenberg. Het project laat zien hoe FC Twente van invloed is op het vestigingsklimaat in Twentse gemeenten. Sjiera de Vries van Windesheim zal vervolgens ingaan op de rol van sociale innovatie. Regionale Ondernemer Roel Stad van Moderna zal spreken over succesvol ondernemen en tot slot zal drs. Gerrit Kuiper van Windesheim een presentatie houden over stage- en afstudeermogelijkheden in de regio.

Belangstellende ondernemers, studenten, pas-afgestudeerden en werknemers van onderwijsinstellingen uit de regio kunnen zich aanmelden via windesheim.nl/hardenberglezing2014. De lezing vindt plaats op 15 april in het LOC-gebouw in Hardenberg en duurt van 19.00 uur tot 21.30 uur.

© Nationale Onderwijsgids