Normal_4934079019_7d25db1153_z

Een 1 april iPad-grap van een juf van basisschool de Vlindertuin in Heerhugowaard heeft een verrassende uitkomst gekregen. De gewatteerde 'aaipet' die de juf de kinderen gaf leidde er toe dat een bedrijf de kinderen alsnog allemaal een iPad, een echte dit keer, cadeau deed. Dit meldt de NOS.

Op 31 maart werd de kinderen uit groep 1/ 2 van de basisschool verteld door hun juf dat zij 30 iPads had gewonnen die ze de volgende dag in de klas zou verdelen. Toen zij vervolgens de dag daarna met 30 gewatteerde petten met het opschrift 'aaiPet' aan kwam zetten had ze waarschijnlijk niet verwacht dat de grap ertoe zou leiden dat 30 iPads gedoneerd zouden worden aan haar leerlingen. 
 
Toen een bedrijf echter hoorde van de grap, heeft het besloten alle kinderen een tablet cadeau te doen. Nog 25 ander iPads worden aan de school gedoneerd voor het ICT-onderwijs van de rest van de leerlingen. 
 
Naar aanleiding van het incident geeft de directie van de school op de website aan dat ze het betreurt dat de grap een 'negatieve lading' heeft gekregen. Een goede 1-aprilgrap, zo stelt de directie, hoort bij de Nederlandse cultuur. 
 
© Nationale Onderwijsgids