Logo_laks_landelijk_aktie_komitee_scholieren

Scholierenorganisatie LAKS organiseert op vrijdag 28 maart een bijeenkomt over Passend Onderwijs en de ondersteuningsplanraad (OPR). De bijeenkomst is bedoeld voor leerlingen in de OPR en voor leerlingen die hierin mogelijk geïnteresseerd zijn. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, voorzitter van de VO Raad Paul Rosenmöller en Liesbeth Verheggen van de Algemene Onderwijsbond zullen aanwezig zijn op de bijeenkomst. 

De ondersteuningsplanraad is een speciale medezeggenschapsraad van een samenwerkingsverband. De OPR controleert of de invoering van het passend onderwijs op scholen goed gebeurt. In de raad zitten leraren, ouders en in het voortgezet onderwijs ook leerlingen.

De bijeenkomst gaat over wat er allemaal bij komt kijken voor leerlingen die deel uit maken van de OPR. Ook leerlingen die te maken gaan krijgen met de wet passend onderwijs zijn welkom op de bijeenkomst.

De bijeenkomst is op 28 maart in het Coornhert Gymnasium in Gouda en duurt van 14.30 uur tot 17.00. De samenkomst is gratis en voor reiskosten is een vergoeding mogelijk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Gijs@laks.nl met daarin naam en woonplaats.

© Nationale Onderwijsgids